Meteen naar de inhoud

[UPDATE 2] 23e recreatief volleybaltoernooi in zomerse sferen eindigt met nieuwe naam als winnaar

Winnaars 23e recreatief volleybaltoernooi
Winnaars 23e recreatief volleybaltoernooi. Foto: Claudia Hop

Zomerse temperaturen, veel sportiviteit en gezelligheid. Dat waren wederom de succesvolle ingrediënten voor weer een geslaagd volleybaltoernooi. Met dit jaar een verrassende winnaar van de 1e divisie: Ratjetoe 2.

Dit artikel is op 17 juli 2023 bijgewerkt met linkjes naar scores van de voorrondes en poulewedstrijden op de finaledag. Ook werden per abuis verkeerde scores getoond bij de slotfinale van de 1e divisie. Dit is nu hersteld.

Het is was dit jaar met 25 tot 28 graden een warm volleybaltoernooi. Het is dan niet voor niets dat wij tips hebben gegeven om de warmte goed door te komen tijdens het volleyballen. Tijdens de voorrondes op de vrijdag hebben we enkele kleine buitjes gehad, maar verder was het goed volleybalweer. Op de finaledag is het helemaal droog gebleven t/m precies het juiste moment.

Verslag 1e divisie

De strijd naar de slotfinale verliep verrassend. De ene halve finale was tussen Ratjetoe 2 en Hoveniersbedrijf Jonas Lindenhoff waarbij “nieuwkomer” Ratjetoe 2 won. “Nieuwkomer” is hier een betrekkelijk woord aangezien het team vol met bekende gezichten uit Scharmer / Woudbloem bleek te zijn. In die andere halve finale won Mooispul.com van Rondje van Henk.

Uiteindelijk verliep de slotfinale tussen Ratjetoe 2 en Mooispul.com. Dit was vooral in de 2e set een spannende strijd waarbij de score steeds gelijk op verliep en het bijna er op leek dat er een derde set aan te pas moest komen. Het was echter Ratjetoe 2 die ook de 2e set wist te winnen en daarmee de 1e plaats van de 1e divisie van het 23e recreatief volleybaltoernooi wist te behalen. De 2e plaats ging daarmee dus naar Mooispul.com. In de troostfinale wist Hoveniersbedrijf Jonas Lindenhoff de 3e plaats te behalen.

1e plaatsRatjetoe 2
2e plaatsMooispul.com
3e plaatsHoveniersbedrijf Jonas Lindenhoff

Verslag 2e divisie

Ook in de 2e divisie werd natuurlijk flink gestreden. In de halve finales streden De net-nietjes tegen Frens from Eemland en Wat en half wat tegen FC Bokhok 1. De net-nietjes en FC Bokhok 1 wonnen de halve finales.

In de troostfinale won Frens from Eemland van Wat en half wat en werd daarmee deus 3e in de 2e divisie.

In de finale streden De net-nietjes tegen FC Bokhok 1. FC Bokhok 1 behaalde hier de 1e plek in de 2e divisie. De net-nietjes werden daarmee dus 2e.

1e plaatsFC Bokhok 1
2e plaatsDe net-nietjes
3e plaatsFrens from Eemland

Sportiviteitsprijs

De sportiviteitsprijs ging dit jaar naar het team Rondje van Henk.