Meteen naar de inhoud

Quinto (mascotte Mooispul.com) met pensioen

Op de zaterdag van het Aigenwies Volleybaltoernooi was het altijd vaste prik. Het team van mooispul.com nam hun mascotte mee. Een Oudduitse herder gestoken in het tenue van het team.

De mascotte bracht hun geen windeieren, want geregeld stond het team op het podium. De jaren beginnen echter te tellen voor de herder (bijna 13 jaar) en de gezondheid gaat wat achteruit. Daarom is het tijd voor verjonging en gaat de Oudduitse herder met pensioen.

Quinto, voormalig mascotte Mooispul.com, samen met zijn baas
Quinto, voormalig mascotte Mooispul.com, samen met zijn baas. Foto: Jeroen Maathuis


“Ik word een beetje ouder, de gewrichten zijn niet zo soepel meer, lange wandelingen lukt ook niet
meer en in de auto springen al helemaal niet.”, aldus de pensionaris.

“Ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan, maar aan alles komt een eind. Als het team de bal niet kon krijgen deed ik mijn best om de bal te vangen. Één keer kwam de bal recht op mij af en hoefde ik alleen mijn bek nog maar open te doen om de bal te pakken (pffffffff). Gek genoeg vond mijn baas dat niet zo leuk”, aldus de verbaasde Quinto.

“Veel jeugd uit mijn dorp weet trouwens niet beter dan dat ik Messi heet, ik laat ze maar in die waan (haha).”

“Ik wens mijn goede vriend heel veel plezier toe als nieuwe mascotte van Mooispul.com.”

Als team en baasjes van Quinto hopen we natuurlijk dat hij nog lang van zijn pensioen mag genieten.

Inmiddels heeft het team een nieuwe mascotte en dat is de rechterhand van Quinto, Hunter (alias Ronaldo) de witte herder. Dit jaar zal Hunter voor het eerst zijn entree maken op het Volleybaltoernooi in Hellum en hopelijk brengt de nieuwe mascotte het team ook weer geluk.