PLUS Spithoff Schildwolde

Klik hier voor
alle sponsoren

Inloggen
Registreren

Inloggegevens vergeten

Nieuws
Nieuws » Overzicht » Een woord van Stichting Aigenwies voorzitter Jan Wolf
Een woord van Stichting Aigenwies voorzitter Jan Wolf

 

In ons programmaboekje (die o.a. word uitgedeeld aan de coaches) staat ieder jaar een voorwoord van onze voorzitter Jan Wolf. Dit jaar gaat hij in zijn voorwoord onder andere in op de vele positieve reacties om het recreatief volleybaltoernooi door te laten gaan als tweedaags evenement en de vele inschrijvingen die dit jaar binnen stroomden en daarmee zorgde dat het toernooi al vroeg vol zat.

Hellum, juni 2019

Het alweer 21e recreatief volleybaltoernooi staat voor de deur, het tweede toernooi in de huidige vorm. Twee jaar geleden hebben we besloten te stoppen met het toernooi te organiseren in de vorm die het toen had. Het moest een tweedaags evenement worden en wel op de vrijdagavond en op de zaterdagmiddag.

Vorig jaar hebben we het toernooi voor het eerst in de nieuwe vorm georganiseerd en het bleek een succes. We hebben veel positieve berichten mogen ontvangen van zowel deelnemende teams als van bezoekers en dat was erg mooi om te horen. Je weet immers maar nooit hoe een nieuwe opzet uitpakt.

De nieuwe formule bleek een succes, mede omdat alle deelnemende teams ook op zaterdag weer komen spelen. In de "oude" vorm speelden de teams tijdens de poule fase voor een plek bij de eerste 32. Alleen deze teams speelden op de zaterdagmiddag middels een afval systeem: verloor je de wedstrijd dan was het over. In de nieuwe vorm spelen teams tijdens de poule wedstrijden om een plaats in de 1e of 2e divisie. De 1e divisie bestaat uit winnaars afkomstig uit de poule fase. De 2e divisie bestaat uit teams die het iets minder goed hebben gedaan in de poule fase. In zowel de 1e als 2e divisie wordt ook weer middels een poule systeem gespeeld. Uit de 1e divisie komt uiteindelijk de finale met de kampioen van het toernooi.

Vanaf 1 april was het mogelijk je team aan te melden en dat werd dan ook massaal gedaan. De inschrijvingen stroomden binnen en ruim voor het einde van de inschrijftermijn was het maximaal aantal teams van 50 bereikt. Nog nooit eerder moesten we de inschrijving zo vroeg stoppen simpelweg omdat we vol zaten, want meer dan 50 deelnemende teams kunnen we niet plaatsen. Aan de belangstelling zal het dus niet liggen, het eerste succes is binnen.

Ik wil bij deze alle deelnemers alle vrijwilligers en alle sponsoren hartelijk danken voor het mogelijk maken van het 21e recreatief volleybaltoernooi, zonder jullie is er geen volleybaltoernooi. We gaan er met zijn allen weer een mooi evenement van maken, wij hebben er zin in.

We zien jullie graag terug op 5 en 6 juli op het sportveld van Hellum.

Namens het bestuur van Stichting Aigenwies,
Jan Wolf
Voorzitter

 

 
Er zijn (nog) geen reacties bij dit nieuwsartikel.
 
QuickPost
Mededeling
De reactiemogelijkheid bij dit nieuwsitem is uitgeschakeld, je bent niet ingelogd of je hebt geen rechten om te posten in dit topic.